H.M. Drottning Silvia

Stockholm Early Music Festival står under
H.M. Drottning Silvias permanenta beskyddarskap

Facebook
REMA
 
 
Svenska Musikfestivaler
 
 
Nordic Early Music Federation

 

SEMFs Logotyp
Nyheter
Barocka näktergaler och gökar i sonatdräkt!

altFåglarnas sång har inspirerat tonsättare i alla tidsepoker, så även under 1700-talet. Näktergalens, gökens och finkens drillar har blivit till vackra sonater, kantater och arior. Missa inte denna charmerande konsert med musik av bl Händel, Rameau, Mozart och Couperin, lördagen den 5 mars kl 15Early music LIVE! presenterar ett franskt gästspel: La Simphonie du Marais.

Under sin grundare och ledare Hugo Reyne, profilerar sig La Simphonie du Marais sedan 1987 i Frankrike och Europa som förnämliga interpreter av barockopera, dans- och kammarmusik. Konserten "Les oiseaux - Fåglarna" äger rum i Stockholms äldsta tillika nyaste konserthus på Nybrokajen 11

Biljetter köpes på www.ticnet.se eller Nybrokajen 11, tel 407 17 00

 
Jublande Bach!

alt

Jauchzet Gott in allen Landen med sin ”Alleluia”-aria är en av Bachs mest välkända kantater. Lördagen den 12 februari kl 15 bjuds på jubelmusik på Nybrokajen 11. Early music LIVE! presenterar då den unga tyska ensemblen Camerata Badensis med glittrande sopranen Maraile Lichdi i spetsen. Avnjut arior ur Bachkantater till sköna klanger av trumpet, orgel och cello!

Biljetter köpes på www.ticnet.se eller Nybrokajen 11, tel 407 17 00

 
Julbarock i Latinamerikas djungel!

alt

Julfirande på 1600-talet i 40-graders hetta? Med färgstarka och rytmiska villancicos, med bedårande vaggsånger, med fest och dans, hyllade man Jesusbarnet även på andra sidan Atlanten! En unik och färgstark blandning av indianska, afrikanska och europeiska musiktraditioner från conquistadorernas tid.

Ensemble Villancico, som leds av Peter Pontvik, har under 15 år turnerat i ett trettiotal länder med tidig världsmusik på programmet. Ensemblens framträdanden kombinerar glädjefull energi med förstklassiga musikaliska kvalitéer och har gett gruppen en ledande position inom genren.

Framträdandet, som är också Ensemble Villancicos jubileumskonsert, presenteras av SEMF inom serien Early Music LIVE!, lördagen den 4 december kl 15 Nybrokajen 11 i Stockholm.

Biljetter köpes på www.ticnet.se eller Nybrokajen 11, tel 407 17 00

 
Världsledande barockorkester – direkt från Italien!

Europa Galante - Foto: Ana de Labra

Foto: Ana de Labra

En av Italiens internationellt mest renommerade och prisbelönta barockensembler, som regelbundet syns på världens stora scener, är tillbaka i Sverige! Europa Galante, verksam sedan 1990 under ledning av den briljante violinisten Fabio Biondi, framträder i serien Early Music LIVE!  lördagen den 6 november kl 15.00Nybrokajen 11. Ett lysande tillfälle att frossa i musik av barockmästarna Vivaldi, Telemann och Sammartini – på energisprudlande originalinstrument!

Konserten är ett samarbete mellan Stockholm Early Music Festival och Rikskonserter.

Biljetter via www.ticnet.se eller Nybrokajen 11, tel 407 17 00.

 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Slut >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL