Skip to main content

Välkommen till XII Stockholm Early Music Festival 4-9 juni 2013!

Photo: Yamandú Pontvik

Kära tidigmusikälskare och nyfikna!

Nordens största festival för historisk musik, som sedan 2002 frestar med upplevelser i världsklass, intar under några ljusa försommardagar Gamla stan för tolfte gången. Då fylls de vackra historiska miljöerna med levande musik och då är ni, kära lyssnare, huvudpersoner!

2013 dukar SEMF upp det kanske mest storartade utbudet någonsin. För hur ofta i livet ges chansen att höra Les Arts Florissants, Freiburger Barockorchester och Anonymous 4 live, under samma vecka och på samma plats? Den internationella dimensionen är bred - från långväga artister från Indien till latinamerikansk barockmusik med inledande inka-ritual! Spetsa öronen för en hel ensemble av barockmandoliner eller dansant ungersk renässansmusik på vevlira.
Den kära radioprofilen Vassilis Bolonassos är tillbaka, denna gång live med ”Åter på en söndag”! Nytt är en historisk musikgudstjänst i Tyska kyrkan. Konserter med och för unga samt flera spännande seminarier kompletterar programmet.

Upptäck eller återupptäck. Känn och njut. För genuina kulturhändelser är alltmer sällan en självklarhet. Tack, säger vi på SEMF till er alla som värdesätter och stödjer vår insats.

Det är minsann aldrig för sent för tidig musik…

Peter Pontvik
Konstnärlig chef, Stockholm Early Music Festival

 

press_chrisheister_portratt_jan_lindmark_0.jpg

Kära festivalbesökare,

det är med stor glädje jag hälsar välkommen till Stockholm Early Music Festival. Även i år kommer ett brett utbud från en fascinerande del av musikens historia att presenteras i historiska miljöer. Stockholm Early Music Festival har blivit en tradition i försommarens Stockholm – en tid då Stockholm är som vackrast.

 

Chris Heister

Landshövding

 

Foto: Jan Lindmark

 

 

 

Till programmet...