Skip to main content

FIRA VÅREN, BACH, EUROPEAN DAY OF EARLY MUSIC och SEMFs PROGRAMSLÄPP!

Foto: Levande video

Tisdag 20 mars 2018

Onsdagen den 21 mars är det dags för den sjätte upplagan av den Europeiska Dagen för Tidig Musik i Stockholm och Europa!

Efter en inledande orgelkonsert kl. 12.00 i S:ta Eugenia kyrka med Ulf Samuelsson och på Födelsedagskonsert J.S. Bach 333 år! (fritt inträde) överraskar SEMFs satsning i det publika rummet - The Early Music Tram, en ”Rolling Tunes”-konsert där elever från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm bjuder på barock- och renässanspärlor på Spårvagn 7 mellan Norrmalmstorg och Waldemarsudde kl.13.00-15.00.

Huvudkonserten – och stora finalen - går av stapeln kl. 19.00 i Tyska kyrkan, Gamla stan med Thirty years of music and tears en specialkomponerad konsert där svenska och internationella artister - Vokalharmonin, Stockholm, Lautten Compagney, Berlin under ledning av Fredrik Malmberg och Göran Månsson framför verk av Schütz och Schein samt nordiska folklåtar.

Biljetter finns här.

MER INFO: https://www.semf.se/sv/series/european-day-early-music-2018

Den 21 mars är också dagen då Stockholm Early Music släpper sitt program inför sommarfestivalen. SEMF 2018, 5-10 juni, går i kulturarvets tecken – Europa firar Kulturarvets år. Håll utkik på www.semf.se och passa på att boka biljetter till favoriterna! En av dessa kanske är La Petite Bande med Sigiswald Kuijkien i spetsen...