Skip to main content

TIDIGT SENARE! Biljettsläpp idag till XIX SEMF 8-13 september 2020.

Foto: Iman Khayyatan

Fredag 17 juli 2020

Kära vänner och tidig musik-älskare,

Kanske har längtan tillbaka till levande musik och konst aldrig varit större än i dessa märkliga tider. I pandemins skugga har en hel festival flyttats fram, från juni till september -  från vår- till höstsol, tack vare ett gigantiskt pusselarbete och med ett ovärderligt stöd från er alla! 

Och trots begränsningarna som för tillfället råder släpper vi idag biljetterna till XIX Stockholm Early Music Festival, med en stor portion av hopp och framtidstro. Med övertygelsen om att den musiken som vittnar om millennier, överlevt i sekler och som i decennier engagerat oss, inte får tystna. Vi vill mötas igen ansikte mot ansikte, på den tidiga musikens barrikader och göra varje konsert till din oförglömliga upplevelse!

Skimmer av Italien svävar över årets festival. Mare Nostrum tar dig på kärlekspromenad med Alessandro Stradella genom Rom medan Oni Wytars i tusen och en magiska melodier berättar om Neapels människor, gårdar och hov. Karnevalen fortsätter när belgiska Ricercar consort återger Heinrich Bibers festliga och sinnrika opus. Häpna inför polyfonins underverk med den engelska superkören Tenebrae och ”digga” Les Musiciens de Saint-Juliens härliga skotska säckpipesväng. Startskottet: kungliga klanger vid Fredrik den Stores hov med virtuosa flöjtisten Benedek Csalog och Orpheus Baroque. Överraskningen: Tableaux Vivants – Caravaggios mästerverk som levande tavlor, direkt från Kampanien! 

Antalet SEMFestivalpass och biljetter per konsert är anpassade till aktuella förordningar och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Därför kan biljetterna snabbt ta slut. SEMF följer givetvis utvecklingen och hoppas på en snar positiv vändning! 

Program och biljetter finns fr o m idag 17/6 på www.semf.se. Med reservation för ändringar.