Skip to main content

Om Stockholm Early Music Festival

Vad är SEMF?

Stockholm Early Music Festival är Nordens största internationella evenemang för musik från antik, medeltid, renässans och barock. Med variation och kvalitet som ledord lyfter festivalen fram den tidiga musikens bredd och erbjuder varje år ett rikt utbud av känd och okänd musik från hela världen, med såväl svenska som internationella artister av högsta renommé. Festivalen har hållits årligen i Gamla stans historiska miljöer sedan 2002. Programmet omfattar lunch-, eftermiddags- och kvällskonserter, seminarier och masterclasses, där musik och omgivning möts på ett unikt stämningsfullt sätt.

Vem gör SEMF?

Stockholm Early Music Festival grundades år 2002 av Peter Pontvik. Den arrangeras av den ideella föreningen Stockholm Early Music Festival (SEMF), som bildades år 2003 med syftet att öka kunskapen om och tillgängligheten till den tidiga musiken. SEMF arbetar för att mer än tusen år av gemensam musikhistoria och levande kulturarv ska få en självklar plats i det svenska och europeiska musiklivet.

Övrig verksamhet

SEMF bedriver även åretruntverksamhet, i form av konsertserien Early Music LIVE! och vinterfestivalen SEMF Christmas Edition.

SEMF är medlem i NORDEM (Nordic Early Music Federation), i Sweden Festivals och var tidigaree ordförande i det europeiska nätverket för tidig musik, REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne).

Läs mer om SEMFs verksamhet och kommande evenemang under menyflikarna!

Det är aldrig för sent för tidig musik!