Skip to main content

Välkommen till X Stockholm Early Music Festival!

Foto: Negumbo Lew

Jubileumsyra! Sveriges största internationella evenemang för tidig musik firar 10 år av kvalitet och livslust. Ett aldrig sinande flöde av fantastisk känd och okänd musik från antiken till barocken - för en ständigt växande publik. SEMF 2011 bjuder in till fantasieggande upplevelser som speglar den tidiga musikens bredd och mångfald, i samklang med Gamla stans härligt somriga och stämningsfulla atmosfär.

Ett axplock från årets festpalett: mästardirigenten Andrew Parrott och Radiokören återskapar den berömda venetianska flerkörigheten och Sequentia den isländska Eddans magiska klangvärld. Högbarockt blir det med Akademie für Alte Musik Berlin medan Rolf Lislevand och Arianna Savall med ensemble improviserar kring eldiga spanska renässansdanser. Dessutom den finstämda gambaensemblen Phantasm, fransk medeltida trubadursång med Alla Francesca, polska barockskatter, tidiga persiska tongångar…

Ett innerligt tack till alla våra underbara artister, lyssnare och mecenater som har gjort tio festivalår till verklighet. Vi ser också med tillförsikt på framtiden då SEMF, från och med i år, etablerar en säsongsbaserad fast scen i Stockholms nya konserthus på Nybrokajen 11.

Det är förvisso aldrig för sent för tidig musik!

Peter Pontvik Konstnärlig chef SEMF