Skip to main content

Early Music LIVE! 2010/2011

Nystart på Nybrokajen!

Biljettinformation

 

Programmet som PDF

 

 

Pressbilder

Högupplösta bilder finns i Bildarkivet för EML

Kära tidigmuskälskare!

Stockholm Early Music Festival har inlett ett samarbete med Musikaliska, Stockholms äldsta och nyaste konserthus vid Nybrokajen 11. Detta innebär att en del av SEMFs åretrunt-verksamhet även i fortsättningen kommer att äga rum och utvecklas på denna, Sveriges nationella scen för tidig musik.

I början av december planeras det för en SEMFestival "Christmas Edition" och VT 2012 för en Early Music LIVE!-vårserie. Men redan den 30 september får tidigmusik-publiken sin drömstart på hösten! Då presenteras "Farinelli!" - historien om världens kanske mest kända kastrat. Ett franskt gästspel av Les Talens Lyriques under ledning av Christophe Rousset och med svenska Ann Hallenberg som solist.

Håll utkik efter nyheter och programuppdateringar, här på semf.se! Och varmt välkomna att avnjuta 1000 års musik från vibrerande stämband och strängar direkt till ditt öra - mitt i Stockholms hjärta.

Väl mött!

Peter Pontvik
Konstnärlig chef SEMF

lördag 4 september 2010

Jakob Lindberg | Foto: Mats Lundkvist

GALLIARDER, POLSKOR, COURANTER OCH FANTASIOR

Early Music LIVE!s tredje säsong invigs med Sveriges internationella lutstjärna som spelar engelskt, svenskt och skotskt på sitt instrument från 1590.

15:00Nybrokajen 11
lördag 2 oktober 2010

Gothic Voices | Foto: Malcolm Crowthers

Catherine King, Julian Podger, Leigh Nixon och Stephen Charlesworth hyller Guillaume de Machaut, Guillaume Dufay och deras samtida. Den fantastiskt sammansvetsad engelska vokalensemblen med 30 års erfarenhet sjunger 1400-tals polyfoni när den är som bäst. Rytmisk energi, varierande textur, harmonisk kreativitet och enastående skaparkraft av två av medeltidens mest betydande tonsättare.

15:00Nybrokajen 11
lördag 6 november 2010

Foto: Ana de Labra

Dir.: Fabio Biondi

Europa Galante

Direkt från Italien - en av landets mest kända och prisbelönta barockensemble, som regelbundet framträder på världens stora scener, gästar Stockholm. Europa Galante bjuder på musik av Telemann, Vivaldi och Sammartini.

15:00Nybrokajen 11
lördag 4 december 2010

Julfirande på 1600-talet i 40-graders hetta? Med färgstarka och rytmiska villancicos hyllade man Jesusbarnet även på andra sidan Atlanten. Ensemble Villancico har under 15 år turnerat i ett trettiotal länder med tidig världsmusik på programmet. Ensemblens framträdanden kombinerar glädjefull energi med förstklassiga musikaliska kvalitéer och har gett gruppen en ledande position inom genren.

15:00Nybrokajen 11
lördag 12 februari 2011

Camerata Badensis | Foto: Rainer Nürnberger

Den glittrande tyska sopranen Maraile Lichdi framför Bachkantater till klanger av trumpet, orgel och cello.

15:00Nybrokajen 11
lördag 5 mars 2011

La Simphonie du Marais | Foto: La Simphonie du Marais

Fåglarnas sång har inspirerat tonsättare i alla tidsepoker, så även under 1700-talet. Näktergalens, gökens och finkens drillar har blivit till vackra sonater, kantater och arior. La Simphonie du Marais, under sin grundare och ledare Hugo Reyne, profilerar sig sedan 1987 i Frankrike och Europa som förnämliga interpreter av barockopera, dans- och kammarmusik.

15:00Nybrokajen 11
fredag 30 september 2011

Orkesterbild | Foto: Eric Larrayadieu

Ann Hallenberg, mezzosopran Les Talens Lyriques - Dir: Christophe Rousset

Arr: SEMF i samarbete med Musikaliska

Biljetter: fr o m 15 augusti på semf.se eller musikaliska.com

20:00