Skip to main content

European Early Music Day 2020

VIKTIGT!
 

Kära köpare av konsertbiljett/er...

...till "LIFE AND PASSION OF THE CHRIST - nyupptäckta verk av Augustin Pfleger" med Orkester Nord, lördagen den 21 mars kl 19.00 i Adolf Fredriks kyrka: med tungt hjärta måste vi meddela att, som många andra konserter i landet, även detta arrangemang behöver ställas in som följd av de direktiv som just nu gäller kring spridningsbegränsningarna av Corona-viruset. Den direkta anledningen att framträdandet inte kan äga rum, är artisternas förhinder att resa till Stockholm. Även Sveriges Radio har tvingats avboka sin planerade inspelning av konserten.

Genom vår distributör TICKSTER kommer din biljett att återköpas. Du behöver inte göra något - beloppet återbetalas till ditt konto men det kan dröja omkring en vecka tills transaktionen är genomförd p g a det stora trycket som f n drabbar alla som arbetar i branschen.

SEMF kan bara åter beklaga att detta hänt men hoppas att kunna erbjuda samma fina program vid ett senare tillfälle. Vi ser fram emot en snar stabilisering av det sociala läget som tillåter oss kulturälskare att fortsätta njuta av underbar musik i publika miljöer. Programmet till XIX Stockholm Early Music Festival släpps, som planerat, på European Early Music Day d v s den 21 mars kl 12, här på www.semf.se.

Allt gott, håll er friska!

SEMF-teamet

 

Fira European Early Music Day för åttonde gången med SEMF!

lördag 21 mars 2020

Orkester Nord | Foto: Terje Visnes

Augustin Pfleger, en av de viktiga tonsättarna före J S Bach, utvecklade tillsammans med Buxtehude den tyska kantattraditionen. Pflegers kantater är dramatiska, på gränsen till opera, med ett musikaliskt språk som blandar inspiration från Monteverdis italienska stil med nordliga folkelement.

Orkester Nord, och orkesterns egen vokalensemble Vox Nidrosiensis har under senare år etablerat sig som en av de ledande skandinaviska ensemblerna i barock- och tidig musik. Orkester Nord, med bas i Trondheim, har uppträtt på festivaler och konsertscener i hela Europa och i Latinamerika.

Observera att konserten äger rum i ADOLF FREDRIKS KYRKA, Stockholm

19:00 - 20:00Adolf Fredriks kyrka