Skip to main content

Välkommen till Stockholm Early Music Festival!

Kära vänner,

Ett jubileum ska firas - även i pandemitider! 20 år av engagemang för den tidiga musiken i Sverige och en oavbruten strävan att bygga broar mellan genuin historisk tonkonst och oss livslevande människor. En vision på väg. Låt oss glädjas över musikens inneboende styrka, den som aldrig lämnar oss ensamma. Med de ovärderliga mötena i konsertsalen och digitala lösningar som komplementärt redskap går vi en ljusare framtid till mötes. Tiden är även mogen för att en permanent tidig musik-scen äntligen inrättas i Sverige, en roll som SEMF nu axlat i två decennier.

På en födelsedag utdelas presenter – så gör också SEMF, med en bricka full av musikaliska överraskningar. Den ryske stjärnbarockviolinisten Dmitry Sinkovsky hänför på öppningskvällen med Vivaldis Årstiderna som spelas för första gången på festivalen! Ett celebert besök utgör vår egen Anne Sofie von Otter med finkomp från Frankrike. Spektakulärt blir det när New Collegium (The Netherlands) bemästrar Bach-konserter på inte mindre än 4 cembali samtidigt! Dröm dig bort till den gregorianska sångens värld med

klangfulla Schola Cantorum Riga och följ med i eldiga spanska renässanssvängar som Accademia del Piacere bjuder på. Tableaux Vivants - Caravaggios mästerverk som levande tavlor, direkt från Neapel och Huun Huur Tu, tusenårig tuvinsk strupsång toppar festen!

 

Skål för en mogen ungdom! Det är aldrig för sent för en scen för tidig musik!

 

Peter Pontvik

Konstnärlig chef SEMF

Fortsätt till SEMF 2021-programmet...